Stroom opslaan

Door energie op te slaan wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Het opslaan gebeurt veelal met stroom van zonnepanelen, als de zonnepanelen op het complex meer stroom opwekken dan op dat moment gebruikt wordt dan kan deze stroom opgeslagen worden in een batterijsysteem.

Stroom opslaan in een batterij heeft vele voordelen, het complex is minder afhankelijk van het stroomnet dus zelfvoorzienend, de stroom kan gebruikt worden als noodstroom voorziening bij stroomuitval in het complex en het energienet wordt minder belast. Al met al een zeer duurzame ontwikkeling.

Toch kleven er nu nog wat nadelen aan een batterijsysteem, bijvoorbeeld de aanschafkosten en de regelgeving zoals de salderingsregeling hierbij wordt het overschot aan energie wat u opwekt aan het energienet terug geleverd. In februari 2024 heeft de Eerste Kamer uiteindelijk toch niet ingestemd met het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling. Dat is een voordeel maar tegelijkertijd een nadeel voor de toekomst: echte oplossingen worden op de lange baan geschoven.

Direct contact? Bel: 071 737 03 90