Stroom opslaan

Door energie op te slaan wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Het opslaan gebeurt veelal met stroom van zonnepanelen, als uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u op dat moment gebruikt kunt u deze stroom opslaan in een thuisaccu, ook wel thuisbatterij genoemd. Een thuisaccu heeft veelal het formaat van een cv-ketel en wordt bevestigd aan de muur in bijkeuken, garage of kelder.

Stroom opslaan in een thuisaccu heeft vele voordelen, u bent minder afhankelijk van het stroomnet dus zelfvoorzienend, u kunt de stroom gebruiken als noodstroom voorziening bij stroomuitval in de woning en u belast het energienet minder. Maar er kleven nu ook nog nadelen aan een thuisaccu, bijvoorbeeld de aanschafkosten en de regelgeving zoals de salderingsregeling hierbij wordt het overschot aan energie wat u opwekt aan het energienet terug geleverd. In februari 2024 heeft de Eerste Kamer uiteindelijk toch niet ingestemd met het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling. Dat is een voordeel maar tegelijkertijd een nadeel voor de toekomst: echte oplossingen worden op de lange baan geschoven.

De technische ontwikkelingen op dit gebied gaan in een sneltreinvaart waardoor er in de nabije toekomst nog veel meer mogelijk gaat zijn.

Direct contact? Bel: 071 737 03 90