Stroom opslaan

Door energie op te slaan wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Het opslaan gebeurt veelal met stroom van zonnepanelen, als uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u op dat moment gebruikt kunt u deze stroom opslaan in een batterijsysteem.

Stroom opslaan in een batterij heeft vele voordelen, u bent minder afhankelijk van het stroomnet dus zelfvoorzienend, u kunt de stroom gebruiken als noodstroom voorziening bij stroomuitval in uw bedrijfspand en u belast het energienet minder. Al met al een zeer duurzame ontwikkeling.

Toch kleven er nu nog wat nadelen aan een batterijsysteem, bijvoorbeeld de aanschafkosten en de regelgeving zoals de salderingsregeling hierbij wordt het overschot aan energie wat u opwekt aan het energienet terug geleverd. In februari 2024 heeft de Eerste Kamer uiteindelijk toch niet ingestemd met het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling. Dat is een voordeel maar tegelijkertijd een nadeel voor de toekomst: echte oplossingen worden op de lange baan geschoven.

Direct contact? Bel: 071 737 03 90