Rookmelders

Brand in huis is levensgevaarlijk. Sinds 1 juli 2022 is een rookmelder in uw woning op iedere verdieping met een woonkamer, slaapkamer of keuken verplicht. Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook, waardoor u tijdig de woning kunt verlaten.

Verschillen

Er zijn verschillende soorten rookmelders al dan niet uitgebreid met een koolmonoxide melder. Een rookmelder op batterijen wordt geplaatst op elke gewenste plek in de woning, een rookmelder op netstroom wordt aan een bestaand stroompunt in de woning gekoppeld. Een rookmelder op netstroom heeft als voordeel dat er nooit een batterij vervangen hoeft te worden, zo weet u zeker dat de rookmelder altijd actief is. Mocht de stroom uitvallen dan heeft de rookmelder een back-up batterij zodat de melder ook blijft werken tijdens een stroomstoring.

Onderhoud

Test uw rookmelder 1 keer per maand door op de testknop van de rookmelder te drukken. Zorg er ook voor dat de rookmelder schoon blijft, zuig de rookmelder regelmatig schoon met de stofzuiger en haal de rookmelder van het plafond als u gaat klussen zodat er geen stof in de rookmelder terecht komt.

Omdat geen enkele woning hetzelfde is komen wij graag bij u langs om u te voorzien van het juiste advies.

Rookmelders redden levens!

Direct contact? Bel: 071 737 03 90